TEOG 1.dönem sınav tarihi sorgulama







MEB tarafından 8. sınıf öğrencileri için hazırlanan TEOG sınavı için sayılı günler kaldı. Peki TEOG 1. dönem sınav tarihleri ne zaman? TEOG sınav tarihleri ve e-kılavuz ile ilgili detaylar teogsorgulama.com'da.





TEOG 1.dönem sınav tarihi sorgulamak için tıklayınız





* 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.





* e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.





*. 8’inci sınıf öğrencileri Yeni yılda PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.





*Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.





*Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.





*Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir. Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için Kasım , ikinci dönem sınavları için Mart tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.





TEOG SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?





MEB'in yayınladığı TEOG kılavuza göre, birinci dönem ortak sınavlar 23-24 Kasım'da mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta, ikinci dönem ortak sınavları ise 26-27 Nisan'da, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.





Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler





*Bir adet vesikalık fotoğraf,


*Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,


*Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,


*EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler


İçin Başvuru Formu”. Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir. Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.





TEOG SINAVLARI İÇİN GİRİŞ YERLERİ





*Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.





*Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini görebilecektir.





*Yurtdışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden ortak sınavlara katılacak öğrenciler sınav giriş yeri bilgilerini bağlı bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk aracılığı ile öğrenebileceklerdir.








TEOG'DA HANGİ DERSLER OLACAK?





Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacaktır.





TEOG sınav saatleri ve oturumları





Öğrenciler TEOG birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.








TEOG sınavında dikkat edilmesi gereken noktalar





Öğrenciler, TEOG sınavlarında cevaplarını siyah kurşun kalemle, soru kitapçığında yer alan açıklamalarda ve cevap kağıdında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecek. Birden fazla cevap seçeneğinin işaretlenmesi halinde bu soruya verilen cevap, optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecek. Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecek.











İptal edilen TEOG sorusu tüm öğrenciler için doğru olacak





TEOG sınavlarında soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.





Geçerli mazereti olmadan TEOG ortak sınav veya sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacak.





Ortak sınavlara itiraz dava açma süresini etkilemeyecek





TEOG sınavlarında sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.





2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini, sonuçlara yapılacak itirazlar da sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak.





TEOG sınavına girme şartları neler?





2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları





Yeni öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.





2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan ve açık öğretim ortaokulunun 8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.





2.3. Yurtdışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları





Yeni öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.





2.4. Yurtdışında ve KKTC’de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları





Sınıf seviyesine göre, Türkiye’deki 8’inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.





TEOG Başvuru işlemleri nelerdir?





a. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.


b. e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.





c. 8’inci sınıf öğrencileri PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.





ç. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.





d. Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.





e. Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.





Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için Kasım , ikinci dönem sınavları için Mart tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir. Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden





TEOG başvurusu için istenecek belgeler





1 Bir adet vesikalık fotoğraf,


2 Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,


3 Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları


denklik belgesi,


4 EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrencilerq İçin Başvuru Formu”.





Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir.





Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler