TEOG ders ağırlıkları hesaplamayı nasıl etkiler?



TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? sorusunun cevabı merak ediliyor. 2017 TEOG sınavı soruları Kaç soru kaç puan yapıyor? ile MEB 2016 - 2017 yılı TEOG 2. dönem Lise Taban puanları teogsorgulama.com'da.

TEOG puan hesaplama işlemi için tıklayınız

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Geçtiğimiz aylarda Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavına giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları sınav sorularının açıklanması beklenirken lise eğitimi tercihlerinde etkili olan TEOG puanları öğrenciler açısından büyük önem taşıyor. TEOG 2. dönem sınavının tamamlanmasından sonra önem kazanmaya başlayan TEOG 2. dönem sınavının 2. oturumuNda Nisan 2017 günü gerçekleşti. TEOG soru ve cevaplarının meb tarafından açıklanmasından sonra sınava giren 8. sınıf öğrencileri TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır? merak ediyorlar. Temel Eğitimden Orta Eğitime geçiş sınavı, Lise eğitiminde istedikleri okulda eğitim görmeyi planlayan Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin okul tecih etmelerinde etkili olacak. MEB puan hesaplama kaç net kaç puan teog sorusu ile 2016 - 2017 TEOG Lise Taban Puanları ne kadar? sorusunun cevabı ve detayları haberimizden ve ajanshaber.com dan öğrenebilirsiniz.

TEOG PUANI HESAPLAMA MEB!

TEOG her dönem yapılan ortak sınavlarda ve puanların hesaplanmasında; katsayılar Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik dersleri için 4, Yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak.TEOG Puan hesaplama 2017, 700 tam puan üzerinden yapılacak olup, Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak olan Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Teog sınavına giren öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. TEOG Puanını hesaplama şu şekilde yapılmaktadır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır. Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem 6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir. Her TEOG ortak sınavında 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. (Eğer iptal edilen soru yoksa ) öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

TEOG HER SORU KAÇ PUAN?

TEOG 2017 sınavlarının her iki döneminde de Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem 6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir. Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

TEOG SINAVINDA DERSLERİN AĞIRLIKLARI NE KADAR?

Türkçe 4,

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2.

Matematik 4,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2,

Yabancı Dil 2.

Fen ve Teknoloji 4,

TEOG DERS AĞIRLIKLARI HESAPLAMAYI NASIL ETKİLER?

TEOG sınavının puan hesaplanmasında Her dersten alınacak puan dersin ağırlığı ile çarpılacak, sonuçlar toplandıktan sonra bulunan değer derslerin ağırlıklarının toplamına bölünecektir. Bu nedenle ağırlığı yüksek olan dersler ortalamayı daha yüksek oranda etkileyecektir.

TEOG PUAN HESAPLAMASI 2. DÖNEM

TEOG sınavları sonucu 1. dönem 700 üzerinden bir puan elde edilecektir. Buna AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) denir. Aynı şekilde 2. dönem TEOG sınavlarından da AOSP hesaplanacaktır. Öğrencinin 6., 7. ve 8. sınıflardaki ağırlıklı not ortalamalarının (yıl sonu başarı puanl) toplamı, 1. ve 2. dönem AOSP puanlarının ortalamasıyla toplanacak ve 2'ye bölünerek YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) hesaplanacaktır.

TEOG SONUÇALRI MAHKEME SÜRECİNE TAKILDI

TEOG sonuçları mahkeme sürecine takıldı. Nisan ayında milyonlarca öğrencini ter döktüğü 2.Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'ndaki yapılan itiraz sonucu inceleme başlatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışmalarını tamamladı. Sınav sonrasında sosyal medyada çıkan özellikle Türkçe testinde “Özveri”, din kültürü ve ahlak bilgisi testinde “Yardımseverlik-Hoşgörü” ile fen ve teknoloji testinde ise “Gürültü” sorularının hatalı olduğu iddiaları tartışmalara yol açmıştı. Sınava en çok da T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testindeki “Selanik” konulu soru damga vurmuştu. İtiraz edilen soruları değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Kurulu sorularda hata olmadığına karar verdi.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

Her dönem yapılan TEOG ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

Örnek:

Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333

Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = 626.1111

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.

Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2= 639.7222

ORTAK SINAVLARDA YAPILAN YANLIŞLAR NET SAYISINA ETKİ EDER Mİ?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

1.dönem TEOG puanı ve 2. dönem TEOG puanı hesaplamalarınızı yaptıktan sonra bu puanlarınızı kullanarak birçok sitede bulunan TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) Hesaplama aracı ile TEOG yerleştirme puanı hesaplama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

ORTAK SINAVLARDA İPTAL EDİLEN SORULAR TEOG PUANINI NASIL ETKİLER?

Sınavlarda iptal edilen soru veya sorular olması durumunda ilgili soru tüm öğrenciler için doğru cevaplanmış sayılacaktır.

TEOG PUAN HESAPLAMASI ÖZEL OKULLAR AYNI HESAPLAMAYI KULLANMAYACAK

TEOG Puan hesaplamasında özel okullar farklı bir hesaplama uygulayarak ile öğrenci alacaklardır. Bu farklı hesaplamada sadece Matematik, Türkçe ve Fen ve Teknoloji dersleri esas alınacak ve toplam puan 800 üzerinden hesaplanacaktır. TEOG hesaplama sayfamızda özel okul yerleştirme puanınızı da hesaplayabilirsiniz.

Öğrenciler sadece özel okula başvuracak bile olsalar tüm sınavlara gireceklerdir. Ayrıca TEOG sınavlarında her bir dersten alınacak puan, dersin yılsonu notunu ve dolayısıyla yılsonu ağırlıklı not ortalamasını da etkileyeceğinden özel okulların hesaplamada kullanmadığı dersler haricindeki derslere de önem vermek gerekmektedir.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler