TEOG test çözme teknikleri (Tüm dersler)







Uzmanlar, TEOG sınavında başarıya ulaşmanın test çözme tekniklerinden geçtiğini belirtiyor. İşte başarıya ulaştıracak o taktikler...





Yaklaşık 1 milyon 200 bin sekizinci sınıf öğrencisi 26-27 Nisan’da yapılacak ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na girecek. Uzmanlar, TEOG sınavlarında başarıyı etkileyen en önemli noktalardan birinin test çözme teknikleri olduğuna dikkat çekiyor.





İkinci TEOG sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. İkinci TEOG sınavlarında sorulacak soruların %30’u birinci sınav konularını, %70’i ise birinci sınavdan ikinci sınava kadar olan konuları kapsayacak.





İkinci dönem TEOG Sınavı’nda öğrencilerin dikkat etmesi gereken tüm ayrıntıları Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz değerlendirdi.





Yılmaz, ilk 6′sı 23-24 Kasım’da yapılan ikincisi 26-27 Nisan’da yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarıyı etkileyen en önemli noktalardan birinin test çözme teknikleri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:





“BAŞARI İÇİN SINAV SÜRESİNİ TAM VE DOĞRU KULLANIN”





“Soruyu doğru çözmenin ön koşulu doğru okuyup doğru anladığından emin olmaktır. TEOG sınavlarında her testten 20 soru soruluyor ve çözüm için 40 dakika süre veriliyor. Bu süre soruların en az iki defa okunması ve işlem basamaklarının tamamlanması için yeterince uzun bir süredir. Öğrencilerin sınav süresini tam ve doğru kullanmaları başarılarını artıracaktır”





Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, TEOG’a girecek 8′inci sınıflara başarıya ulaşmak için yapabilecekleri taktikleri de sıraladı.





TÜRKÇE SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Türkçe soruları ağırlıklı olarak sözcükte, cümlede ve paragrafta anlam konularından gelmektedir. Anlamını bilmediğiniz sözcüklerin anlamını cümlenin gelişinden bulmaya çalışınız. Cümlede anlam sorularını cevaplamadan önce soruyu tam ve doğru okuduğunuzdan emin olunuz. Paragrafla ilgili sorularda paragrafı okumadan önce soruyu okuyunuz ve paragrafta ne arayacağınızdan emin olunuz. Uzun paragraf soruları cevabın paragrafın içinde olması nedeni ile en kolay sorulardır. Uzun paragraf sorularını okumaktan kaçınmayınız. Dikkat etmeniz gereken bir başka şey paragrafla ilgili sorulara sizin görüşünüze göre değil yazarın görüşüne göre cevap vermektir.





MATEMATİK SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Matematik sorularını doğru çözmenin ön şartı soruyu doğru okuyup sizden neyi bulmanız istendiğini anlamaktır. Soruyu okuduğunuzda verilenle isteneni listelerseniz sorunun yarısını çözmüş olacaksınız. Çözümün diğer yarısı ise işlem basamaklarını atlamayıp işlemlerin yarısını kafadan yapmadan soruyu yazarak çözmektir. Geometri sorularını doğru çözmek için önce verilen ve isteneni şekil üzerinde işaretleyiniz daha sonra çözmeye çalışınız.





FEN BİLİMLERİ SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Fen Bilimleri sınavı Fizik, Kimya ve Biyoloji konularını kapsıyor. Tüm sınavlarda olduğu gibi Fen Bilimleri testlerini doğru çözmenin ön koşulu soruyu doğru okuduğunuzdan emin olmaktır. Matematiksel işlem gerektiren Fen Bilimleri sorularını çözerken işlem basamaklarını kafanızdan değil yazarak yapınız. Takıldığınız sorularda öğretmeninizin o konuyu nasıl anlattığını hatırlamaya çalışınız, bilgilerinizi hatırlamaya çalışarak mantık yürütmeyi deneyiniz.





DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Son hafta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabınızın sayfalarını çevirip konu başlıklarını okuyarak tekrar yapmışsanız sınavda zorlanmayacaksınız. Bu testle ilgili soruları doğru çözmek için de soruları doğru okuyup anladığınızdan emin olmanız ve bilgi birikimini hatırlamaya çalışmanız yeterli olacaktır. Ayrıca soruların bir bölümünü çözebilmek için yorum gücünüzü kullanmanız gerekecektir.





TC İNKILAP TARİHİ SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Bu dersle ilgili soruları doğru çözmek için öncelikle bilgi birikiminizi hatırlamanız gerekmektedir. Soruyla ilgili konuyu ve öğretmeninizin bu konuda en çok hangi bilginin üzerinde durduğunu hatırlamaya çalışarak cevaplayınız. Yorum veya çıkarım gerektiren sorularda önce soruyu doğru anladığınızdan emin olunuz daha sonra çözmeye çalışınız.





YABANCI DİL SINAVI SORULARINI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:





Yabancı Dil sınavı soruları da tıpkı Türkçe gibi anlama ve yorumlama becerisi gerektiren sorulardan oluşur. Ayrıca uygun düşen ifadeyi bulma, karşılaştırma ve sıralama soruları da sorulmaktadır. Yabancı dil sorularını kolay çözmek için anlamını bilmediğiniz sözcüklerin anlamını cümlenin gelişinden bulmaya çalışmanız gerekmektedir. Ayrıca yazıldığı gibi okunmayan yabancı dillerde doğru çözüm için sözcüğün anlamından emin olmanız gerekir.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler