TEOG puan hesaplama MEB uyumlu sorgulama



TEOG Puan hesaplama nasıl yapılır? Öğrencinin türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılarak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlık ortalaması toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

8. sınıfta merkezi sistemle yapılan ortak sınavlara giren bir öğrencinin sınavdan alacağı TEOG puanını hesaplamak için ilgili testlerden yaptığı doğru sayılarını ya da her bir dersten aldığu puanı aşağıdaki hesaplama robotunu kullanarak öğrenebilir.

TEOG puan hesaplama MEB uyumlu sorgulamak için tıklayınız

TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni modelde tek Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girmektedirler.

Ortak Sınav Nedir?

Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem merkezi sistemle yapılan ortak sınavlardır.

TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

TEOG Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı`nın belirlediği sınav takvimine göre, 1. dönem TEOG ortak sınavları Kasım , TEOG mazeret sınavları ise Aralık'da yapıldı. 2. dönem TEOG ortak sınavları ise Nisan, 2. dönem TEOG mazeret sınavları da Mayıs'da gerçekleştirilecek.

Ortak Sınav Puanı Nerede Kullanılır?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

1. dönem TEOG puanı ve 2. dönem TEOG puanı hesaplamalarınızı yaptıktan sonra bu puanlarınızı kullanarak Hesaplama.NET TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) Hesaplama aracı ile TEOG yerleştirme puanı hesaplama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.

Ortak Sınavlarda Yapılan Yanlışlar Net Sayısına Etki Eder Mi?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Ortak Sınavlarda İptal Edilen Sorular TEOG Puanını Nasıl Etkiler?

Sınavlarda iptal edilen soru veya sorular olması durumunda ilgili soru tüm öğrenciler için doğru cevaplanmış sayılacaktır.

Konular