TEOG 8. Sınıf 2. Dönem Ortak Sınavı Soru ve Cevapları Sorgulama
TEOG sistemi kapsamında II.Dönem, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi. Peki, TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınavları ne zaman? TEOG ortak sınavları hakkında bütün detaylar teogsorgulama.com'da...
TEOG 8. Sınıf 2. Dönem Ortak Sınavı Soru ve Cevapları Sorgulama Yapmak için Tıklayınız
TEOG soru ve çözüm kitapçıkları yayınlandı mı? Bugün gerçekleştirilen oturumla, birinci dönem ortak sınavları bitti. Bu kapsamda, dün gerçekleştirilen oturumların soru ve cevaplarının saat 13.00'te, bugünkünün de saat 18.00'de, öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak "www.eba.gov.tr" ve "www.odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayınlaması planlanıyor.
MEB, TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları açıklandı mı?TEOG ortak sınavları bu hafta Nisan günü ile gerçekleştirilecek. TEOG sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi. Peki, TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınavları ne zaman? TEOG ortak sınavları hakkında bütün detaylar sayfamızda...
Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, öğrenciler bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika oldu. TEOG mazeret sınavları ne zaman?
2. dönem ortak mazeret sınavları da Mayıs'da gerçekleştirilecek.Sonuçlar Haziran'da açıklanacaktır.
İptal edilen TEOG sorusu tüm öğrenciler için doğru olacak
TEOG sınavlarında soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.
Geçerli mazereti olmadan TEOG ortak sınav veya sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacak.
Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına girmeyecek. PYBS kılavuzuna göre başvuru yapmak şartıyla, PYBS yerleştirme puanı AOSP olarak değerlendirilecek.
Ortak sınavlara itiraz dava açma süresini etkilemeyecek
TEOG sınavlarında sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini, sonuçlara yapılacak itirazlar da sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak.
TEOG puanı nasıl hesaplanır?
Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılıyor. Yani öğrenci birinci dönem 6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava giriyor.
Her ortak sınavda 20 soru soruluyor. Bu sınavlardaki her sorunun değeri 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu, tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendiriliyor.
TEOG puanı hesaplamak için tıklayınız
Konular
- Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
- LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
- TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
- TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
- TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
- MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
- TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
- Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
- Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
- Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
- İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
- LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
- Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
- Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
- Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
- Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
- LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
- LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
- Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
- Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
- Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
- Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
- Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
- Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
- Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
- Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
- MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
- MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
- LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
- LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler