TEOG sınavına girecek öğrencilere tavsiyeler



TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak sorusu sınav dönemi yaklaştıkça daha çok gündeme geliyor. İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavında ter döken öğrenciler, 2. dönem TEOG sınavının tarihini merak etmeye başladılar. Peki 2016-2017 öğretim yılı 2. dönem TEOG sınavı ne zaman yapılacak? İşte TEOG 2. Dönem sınav takvimi hakkında detaylar...

TEOG 2017 Sınav tarihleri ne zaman yapılacak? - TEOG 2. Dönem

TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak sorusu sınav dönemi yaklaştıkça daha çok gündeme geliyor. İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavında ter döken öğrenciler, 2. dönem TEOG sınavının tarihini merak etmeye başladılar. Peki 2016-2017 öğretim yılı 2. dönem TEOG sınavı ne zaman yapılacak? İşte TEOG 2. Dönem sınav takvimi hakkında detaylar.

TEOG 2. dönem sınav takvimi açıklanır açıklanmaz öğrenciler tarafından TEOG 2. dönem sınavlarının ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 8. sınıf öğrencilerini ilgilendiren TEOG sınavlarının tarihi açıklandı. 2. dönem yapılacak olan TEOG sınavlarının tarihi 26-27 nisan olarak belirlendi. Sınavlara öğrenciler kendi okullarında girecekler.

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönem 23-24 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti. Bu sınavın mazeret sınavı da 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde yapıldı. Öğrenciler ve velileri tarafından merakla beklenen 2. dönem TEOG sınavının ne zaman yapılacağı açıklandı. Öğrenciler 2. dönem TEOG sınavına 26-27 Nisan 2017'de girecek. Bu sınavın mazeret sınavı da 20-21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılarak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlık ortalaması toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

1 MİLYON 174 BİN 427 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Nisan ayında ortaokul 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrenci iyi bir liseye yerleşebilmek için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarına girecek. Bu sınavların sonuçları liselere yerleştirmelerde kullanılacak. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmen hazırladı.

2. TEOG SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

İkinci TEOG sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. İkinci TEOG sınavlarında sorulacak soruların %30’u birinci sınav konularını, %70’i ise birinci sınavdan ikinci sınava kadar olan konuları kapsayacak. İkinci TEOG sınavları için dikkat çekici tespitlerde bulunan Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “Birinci TEOG sınavı ile ilgili tartışmalar devam ededursun siz siz olun daha fazla vakit kaybetmeden sınava hazırlanmaya başlayın” dedi. Yılmaz, ikinci TEOG sınavları için önemli önerilerde bulundu;

“2.TEOG SINAVINA HAZIRLANMAK İÇİN ASLA VAKİT KAYBETMEYİN”

“Bilindiği gibi birinci ve ikinci sınav, Yerleştirmeye Esas Puanınızı yarı yarıya oranında etkileyecek. Yani iki sınavın ortalaması alınacak. Birinci sınavlarla ilgili genel kanı sınavların geçen yıllara göre daha zor olduğu yönünde ki biz de aynı görüşteyiz. Sınav zorsa herkese zordur, kolaysa herkese kolaydır. Sınavın, geçen yılların sınavına göre daha zor olarak algılanmasının nedeni soruların öğrencinin anlama, yorumlama, neden sonuç ilişkisi kurabilme, karşılaştırma yapabilme, çıkarım yapabilme gibi daha üst bilişsel düzeyleri sorgulaması idi. 2.TEOG sınavına, birinci TEOG sınavından aldığınız dersler doğrultusunda ve şimdiden hazırlanmaya başlarsanız istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz” dedi.

Konular