2017 TEOG Türkçe soruları açıklandı mı?



TEOG Türkçe sorularını buradan görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) soruları ve cevapları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden geçmiş dönem TEOG Türkçe sınav sorularını ve çözümlerini görebilirsiniz. Sorular EBA üzerinden görülebilecek. İşte 2017 yılı çıkmış TEOG ikinci dönem Türkçe soruları ve cevapları.​

TEOG Türkçe soruları ve cevaplarını öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavlarda çıkan Türkçe testi sorularını ve cevap anahtarına haberimizde erişebilirsiniz. Öğrenciler sınavlardan başarılı olup olmadığını soruların doğru yanıtlarını görerek öğrenebilirler. 2017 TEOG Türkçe soruları cevapları açıklandığı andan itibaren buradan inceleyebilirsiniz. TEOG Türkçe sınav sorularını görmek isteyen öğrenciler, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemine giriş yaparak video şeklindeki soru çözümünü görebilirler. İşte TEOG Türkçe sınav soruları ve cevapları.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarının soruları ve cevapları Perşembe günü saat 13.00'te EBA'da yayınlanacak. Soruların videolu çözümleri de eba.gov.tr'de erişime açılacak.

2017 TEOG TÜRKÇE SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

TEOG Nedir?

TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni modelde tek Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girmektedirler.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarının soruları ve cevapları Perşembe günü saat 13.00'te EBA'da yayınlanacak. Soruların videolu çözümleri de eba.gov.tr'de erişime açılacak.

Ortak Sınav Nedir?

Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem merkezi sistemle yapılan ortak sınavlardır.

TEOG TERCİH SAYISI 25 OLDU

TEOG sınav sonuçlarına göre tercihte bulunacak öğrencilerin geçtiğimiz yıl tercih sayısı 15 olmuştu. Bu yıl ise tercih sayısı 25 olarak belirlendi. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek. Ayrıca tercihler sırasında A ve B grubu olan listeler artık kalktı ve öğrenciler artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaksızın, 25 tercihi de tek listeden yapabilecekler.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKEN YAPILACAK

Özel okullara kayıt yaptıracaklar, bu işlemleri diğerlerine göre erken yapacaklar ve havuzdan çıkarılacaklar. MEB'in tercih işlemleri sayfasında artık öğrencilerin karşısına, 'Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Öğrenciler yapacakları tercihe göre bu seçeneklerden birisini seçecekler. Özel okula kayıt yaptıracak öğrenciler böylelikle tercih yapmak zorunda kalmayacak. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NAKİL BEKLEYECEK

TEOG sınav sonuçlarına göre yerleştirilemeyen öğrenciler sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kadedilecek. Fakat öğrenciler MEB'in belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlar için nakil başvurusunda bulunabilecekler.

NAKİL BAŞVURUSUNDA 5 TERCİH HAKKI

Nakil işlemlerinde artık tek tercih yerine, 5 tercih yapılabilecek. Öğrenciler yapacakları tercihlere göre Yerleştirme Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar ise otomatik olarak yapılacak.

Nakil başvuruları artık haftanın 4 gününde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) alınacak. Cuma günleri ise nakil sonuçları açıklanacak.

RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ

Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

MATEMATİK GEOMETRİ AĞIRLIKLI OLACAK

Uzmanlar, TEOG'da matematik sorularında MEB'in belirttiği kriterlerin dışında bir durumla karşılaşmayı beklemiyor. MEB'in eğitim öğretim dönemi başında yayımladığı konu sıralamasına uygun olacak şekilde, yoğun olarak geometri konularını içeren bir sınavla karşılaşabilirsiniz. Üçgenlerin Temel Elemanları, "Üçgenlerin Eşlik ve Benzerliği, Pisagor Bağıntısı, ve Trigonometri konularının geçtiğimiz yıl olduğu gibi sınavın yaklaşık yüzde 50'lik kısmını oluşturması söz konusu. Denklem Sistemleri, Kombinasyon, Olasılık, Sayı Dizileri, Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlik konularının ise sınavın yaklaşık yüzde 35'lik bölümünü oluşturması bekleniyor. Geçen yıl 2'inci TEOG'da karşılaşmamıza rağmen bu sınavda günlük hayatla ilişkilendirilmiş bir Standart Sapma sorusunun sınavda yer alması kuvvetle muhtemel. Yine geçtiğimiz TEOG sınavlarında olduğu gibi soruların yalın, anlaşılır, çeldiricilerden uzak olması bekleniyor.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

Ortak Sınav Puanı Nerede Kullanılır?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanını Nasıl Hesaplayabilirim?

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) Hesaplama aracını kullanarak kolayca OYP hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Ortak Sınavlarda Yapılan Yanlışlar Net Sayısına Etki Eder Mi?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Üniversite giriş sistemi BTYK'da kararlaştırıldı

Nabi Avcı, "Üniversiteye girişte TEOG benzeri bir sınav sisteminin getirileceğine ilişkin haberler yer almıştı basında. YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı ile böyle bir görüşme yaptığınız söylendi. Onların da bir taraftan buna karşı çıktıkları da haberlerde yer aldı. Bakanlığın bu yönde bir çalışması var mı?" sorusunu yanıtlarken, üniversiteye giriş sistemine ilişkin her türlü düzenlemenin, reformların, iyileştirmelerin, değişiklik ve düzenlemelerin Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) tarafından 3 yıl önce kararlaştırıldığını hatırlattı.

Konular