TEOG sınav saatleri ve oturumları sorgulama



Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.

Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak.

Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak.
Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.
Sınavlarda A, B, C ve D diye dört kitapçık türü bulunacak.
Ortak sınavlarda öğrencilerden ücret alınmayacak.

Öğrenciler TEOG birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.

TEOG sınav saatleri ve oturumları nasıl oluyor?



Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönem Kasım tarihinde gerçekleşiyor. Bu sınavın mazeret sınavı da Aralık tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler ve velileri tarafından merakla beklenen 2. dönem TEOG sınavının ne zaman yapılacağı açıklandı.

Öğrenciler 2. dönem TEOG sınavına Nisan'da girecek. Bu sınavın mazeret sınavı da Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her iki gün yapılacak oturum için 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları, 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

8’inci sınıfların liseye giriş maratonunun ilk aşaması olan Kasım’daki sınav hem iyi bir okulun, hem de iyi bir geleceğin anahtarı olacak. En küçük bir hata ise birkaç bin sıra aşağıya düşürebilir.FEN Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt’a göre sınav başarısı, kendini tanımak, emek vermek
ve bunun sonucunda “Hak ettiğim başarıyı elde edeceğim” demekle ilgili.Yeşilyurt, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı gün kala test esnasına yapılması ve yapılmaması gerekenleri şöyle anlattı:

TEOG’da Hangi Dersler Olacak?

TEOG’da Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin seviyelerinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacaktır.

TEOG Sınavları için Giriş Yerlerini Nereden Öğrenebilirim?

Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.

Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini görebilecektir.

BASİT HATALARDAN NASIL KAÇINILIR?

Öncelikle soruları dikkatli okumak şart. Dikkatli okumadan, doğru yorumlamadan soruları çözmeye başlamak hatayı beraberinde getiriyor.

Soruyu okuduktan sonra 1-2 saniye durup işlemi sakin yapmalı. ‘Çabuk olmalıyım, hızlı çözmeliyim’ paniği de hata yapma riski arttırıyor.

Her ders, her konu, her soru kendi içinde dikkat gerektirir. Soruyu küçümsememek gerektiği gibi büyütmemek de gerekir. Dikkat edilmediğinde en basit konunun en basit sorusunda hata yapılabilir.

En iyisi sınav sırasında çözülemeyen soruyu geçmek. Daha sonra bu soruya dönüldüğünde de eski çözümleri mutlaka silmek gerekir.

Sakin olmak, kendine güvenmek, soruyu küçümsememek ya da çok büyütmemek, soruyla zıtlaşmamak da çok önemli yöntemler arasında.

TEOG SINAVINI DİNÇ GİRMEK İÇİN ÖNERİLER

- Protein, karbonhidrat, yağ dengeli gıdaları tercih etmenizde yarar var.

- Beslenme, uyku düzeni ve sportif aktivitelere bugün dikkat edin. Son gün beslenme ve uyku düzeninizi değiştirmeyin.

- Yararlı diye sevmediğiniz, sindirim sisteminizde sıkıntı oluşturabilecek gıdaları tüketmeyin. Dışarıda yemek yemeyin.

- Şekerli gıdalar bilinenin aksine enerji vermez. Kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için beynin şekere olan ihtiyacını karşılamaz ve kan şekerinin düşmesine sebep olur. Bu durum dikkat dağınıklığı ve uyku halini beraberinde getirir. Kan şekerini hızla yükseltmeyen meyve, tahıllar gibi besinleri tüketmeye çalışın.

- Günlük alışkanlıklarınızın dışına çıkmayın. Kahvaltınızda her zaman ne yiyorsanız, aynı şeyleri yiyin. Eğer hiç yumurta yemiyorsanız, sağlıklı besleneyim diye, o gün kahvaltıda yumurta yemeyin. Bu sınavda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir.

- Bugünü dinlenmeye ayırın. Eğer kendinizi daha iyi hissedecekseniz, bugün de test çözebilirsiniz. Ancak yeni konular çalışmamanızda yarar var.

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler